Zo zorg je voor een stille pc

      Geen reacties op Zo zorg je voor een stille pc

Waarom is het toch zo dat computers ontzettend veel lawaai maken? Op je werk lijkt het zelfs nog erger te zijn. Een stille pc zou veel fijner zijn, zeker als jij je moet kunnen concentreren. En je kunt zorgen voor een stille pc door de volgende aspecten in acht te nemen:

  • wellicht is je computer oud. Nieuwe modellen zijn vaak stiller gemaakt
  • is de ventilator misschien beschadigd of vol met stof? Schoonmaken kan de pc stiller maken
  • Er kan sprake zijn van oververhitting in de computer waardoor de ventilator extra hard moet draaien
  • een pc die hard moet werken maakt – over het algemeen – meer geluid. Houd daar rekening mee.
ikbenstil-lian-li-pc-9f

Er zelf iets aan doen

Natuurlijk is het altijd beter om zelf je computer te repareren dan een nieuwe te moeten kopen. Zeker wanneer de pc van jouzelf is en niet van je werkgever. In het laatste geval krijg je de nieuwe computer namelijk misschien nog vergoed. Als je zelf een computer koopt is dat natuurlijk niet het geval. Een stille computer kun je voor zorgen door je computer netjes schoon te houden. Nee, je moet er niet met een natte spons in gaan zitten. Maar zorg dat de ventilator stofvrij is en zet bijvoorbeeld ook geen zware objecten op je computerkast. Het kan zijn dat de trillingen van de pc het object doen trillen. Daar wordt ook geluid door geproduceerd.

ikbenstil-workstation-im

Een nieuwe pc

Is je computer echt aan het einde van zijn leven? Dan kun je overwegen een nieuwe aan te schaffen. Er worden steeds meer stille pc’s gemaakt.