Wat doet een e-fulfilment bedrijf?

      Geen reacties op Wat doet een e-fulfilment bedrijf?

Als je iets te maken hebt met e-commerce of als je een webshop beheert heb je vast wel eens van e-fulfilment gehoord. Er ontstaan steeds meer fulfilment bedrijven, zoals mcs fulfilment en steeds meer bedrijven maken gebruik van e-fulfilment. Maar wat is e-fulfilment eigenlijk precies? En wat doet een fulfilment bedrijf eigenlijk? In deze blog leggen we het je uit.

Wat is e-fulfilment?

Wat is e-fulfilment nou eigenlijk precies? E-fulfilment is eigenlijk een overkoepelende term voor de oplossing voor alles wat met webshoplogistiek te maken heeft. Hier komen verschillende dingen bij kijken zoals, orderpicking, voorraadbeheer, het verzenden en retourneren van producten, het verwerken van bestellingen etc.

Wat doet een e-fulfilment bedrijf?

Een fulfilment bedrijf neemt jou eigenlijk de webshoplogistiek uit handen. Alle taken die eerder zijn genoemd voeren zij uit. Zij zorgen er dus voor dat het hele proces vanaf dat een klant een bestelling plaatst, totdat de klant de bestelling ontvangt, goed verloopt. Zij zijn hier in gespecialiseerd en ze zullen dit proces dus ook optimaliseren zodat het voor de klant zo vlekkeloos mogelijk verloopt.

Wanneer kiezen voor e-fulfilment?

In veel gevallen is het handig om te kiezen voor e-fulfilment. Als je webshop een beetje gaat lopen en je krijgt steeds meer bestellingen is het bijna niet mogelijk om de logistiek zelf te blijven doen. Dan is het dus aan te raden om een fulfilment bedrijf in te schakelen.

Wanneer niet kiezen voor e-fulfilment?

Als je niet veel pakketten verstuurd en/of je pakketten hebben een groot volume dan is het niet altijd handig om je logistiek uit te besteden. Daarnaast geef je de controle van je logistiek wel uit handen. Als je dit niet wilt, kun je beter ook niet uitbesteden.

Bespaar veel tijd

Het grootste voordeel van uitbesteding is dat je heel veel tijd bespaart.