Op zoek naar een Raspberry Pi starter kit?

      Geen reacties op Op zoek naar een Raspberry Pi starter kit?

De perfecte manier om te starten met Raspberry Pi is een Raspberry Pi starter kit! In dit artikel lees je meer over het kiezen van de juiste starter kit. We bespreken de onderwerpen board, onderdelen, lesmateriaal.

Raspberry Pi board

De Raspberry Pi is een singleboardcomputer die is gebaseerd op een ARM-processor. Raspberry Pi boards worden tegen een minimale prijs geproduceerd en verkocht. Er zijn inmiddels meerdere versies van de Pi ontwikkeld. De Raspberry Pi 4 is het nieuwste model. De Raspberry Pi boards beschikken over draadloze connectiviteit. Ook zitten er meerdere USB-poorten en HDMI poorten op het board. Je kunt ook de 40 GPIO pins gebruiken om componenten te verbinden. Het besturingssysteem zoals Raspberry Pi OS schrijf je naar een sd kaart. Je kunt de functionaliteiten van je Raspberry Pi veranderen door verschillende sd kaarten te gebruiken.

Het is ook mogelijk om een camera of display aan te sluiten op je Raspberry Pi board. Er zijn hier aparte poorten voor beschikbaar gesteld. Er zijn veel verschillende camera’s en displays beschikbaar voor gebruik met de Raspberry Pi

Voordat je een Raspberry Pi starter kit uitzoekt moet je goed weten welk type board je wilt gebruiken. Het nieuwste board is het meest krachtig, maar deze komt wel met 3 opties voor het werkgeheugen. Je kunt kiezen uit 2GB, 4GB of 8GB RAM. Misschien is 2GB RAM te weinig voor wat je wilt doen en misschien is 8GB RAM wel veel te veel. Twijfel je? Laat een specialist je dan adviseren.

Raspberry Pi starter kit

Kit onderdelen

Er zijn talloze verschillende Raspberry Pi kits verkrijgbaar. Elke kit heeft zijn eigen onderdelen. Wil je je Raspberry Pi puur als desktop gebruiken? Prima, maar dan heb je alleen wat basis onderdelen nodig. Wil je actief bezig gaan met Raspberry Pi als hobby? Dan is het aan te raden om een assortiment aan sensoren, motortjes en lampjes aan te schaffen. Ben je meer van domotica? Er zijn ook verschillende soorten Raspberry Pi starter kit waar je bijvoorbeeld je slimme meter kunt uitlezen. Oriënteer je goed als je een kit gaat uitzoeken. Het beschikken over de juiste onderdelen is erg belangrijk.

Handleiding

Waarschijnlijk wil je een Raspberry Pi starter kit omdat je nog een beginner bent. Hierboven heb je kunnen lezen over het kiezen van een geschikt board en de juiste onderdelen. Een goede handleiding is echter net zo belangrijk! Als je niet begrijpt hoe je de kit werkend kunt krijgen dan heb je er niets aan. Twee punten waar je rekening moet houden bij de handleiding zijn. Jouw manier van leren en de taal van de handleiding.

Allereerst jouw manier van leren. Iedereen leert op een andere manier. Vind je een video handleiding prettig of lees je liever? Begin je liever bij het begin en ga je stap voor stap verder of wil je direct aan de slag met projecten? Controleer of de kit die je op het oog hebt een handleiding biedt en of deze aansluit bij jouw manier van leren.

De taal van de handleiding is er belangrijk. Verreweg de meeste Raspberry Pi starter kit handleidingen zijn Engels talig. Vind je het niet prettig om te starten met een Engelse handleiding? Zorg er dan voor dat je een Nederlands talige handleiding gebruikt. Hier zijn er ook genoeg van beschikbaar voor jou om een goede start te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *