Onderschat het belang van linkbuilding niet

      Geen reacties op Onderschat het belang van linkbuilding niet

Na lang nadenken over mijn website, en het laten ontwerpen en bouwen van een site waar ik trots op ben, is het tijd om achterover te leunen en de mensen komen vanzelf naar me toe.

Helaas is dat niet de realiteit. Toen mijn site live kwam, begon eigenlijk het echte werk. Ik moest ervoor zorgen dat ik hoog in Google kwam zodat toekomstige klanten mij konden vinden.

Mijn webdesigner had goed werk gedaan, alles werkte perfect en zag er goed uit. Er zaten geen fouten in de site en waren goede SEO teksten geschreven. Meer kon ik er daar niet aan doen. Toch kwam ik nooit op de eerste pagina bij de resultaten.

Linkbuilding

Tijd om de experts in te schakelen.

Om met Dominee Gremdaat te spreken; “Backlinks, kent u die uitdrukking?”. Een backlink is een link vanaf een andere site naar jouw site. Dat kan op de hoofdpagina zijn, maar ook een pagina voor een product of een artikel.

Bij Google kom je hoger in de resultaten naar mate er meer sites naar jouw site linken. Dit linkbuilding is nog steeds enorm belangrijk, hoewel er ook andere factoren meespelen.

Tegenwoordig is het niet meer voldoende zomaar een link te krijgen, de tekst van de link, de anchor tekst, moet goed zijn.

En een link vanaf een niet-relevante site komt ook lager. Dit komt omdat mensen sites gingen bouwen waarop ze alleen maar aan linkbuilding deden en verder totaal geen eigen content schreven.

In eerste instantie heb ik het zelf geprobeerd.

Er zijn startpagina’s en blogs die relevant voor je kunnen zijn, maar voordat zij een backlink plaatsen moet je veel moeite doen en soms zelfs betalen.

Daarom heb ik uiteindelijk gekozen om linkbuildingmasters in te schakelen. Afhankelijk van je budget kan je kiezen voor de, voor jou, beste oplossing.