ICT uitbesteden of intern regelen?

      Geen reacties op ICT uitbesteden of intern regelen?

Wanneer je als bedrijf met computers, systemen en software werkt, zul je zo nu en dan tegen ICT problemen aanlopen. De internet werkt niet, er zit een fout in een programma of een systeem doet het niet meer. Wat het probleem ook is, om normaal te kunnen werken zal het zo snel mogelijk opgelost moeten worden. Je hebt daarom als bedrijf twee mogelijkheden: ICT uitbesteden aan een professioneel bedrijf, of zelfstandig alle ICT vraagstukken op proberen te lossen. Aan beide opties zitten voor- en nadelen. Welke dit precies zijn, leggen we uit in dit artikel!

ICT uitbesteden

Een groot voordeel van het uitbesteden van ICT, is de kennis. Systemen en programma’s kunnen soms vrij ingewikkeld zijn. Zelf heb je de juiste kennis hier niet altijd voor. Een ICT medewerker werkt de hele dag met dergelijke systemen en programma’s, en heeft hier dus hoogstwaarschijnlijk meer kennis van. 

Een ander voordeel van ICT projecten uitbesteden is dat het zorgen uit handen neemt. In plaats van zelf te gaan prutsen met iets waar je eigenlijk geen verstand van hebt, laat je het over aan iemand die dit waarschijnlijk veel sneller gefixt heeft. Dit bespaard je niet alleen tijd, ook een hoop frustratie! Hierdoor kun je je weer focussen op je eigen werk.

Tot slot weet je dat je ICT processen in goede handen zijn bij een professioneel bedrijf, en dat er dus geen ernstige fouten worden gemaakt.

Er zitten dus een hoop voordelen aan het uitbesteden van ICT. Betreft nadelen is het enige wat we kunnen bedenken dat het wat meer geld kost. Je krijgt er echter een hoop voor terug!

ICT zelf regelen

Wanneer je de ICT zelf regelt bespaar je dus geld, maar mis je een hoop kennis. Het ene probleem zal eenvoudig zelf op te lossen zijn, maar het andere probleem zal complexer liggen. Je hebt een ICT bedrijf dus niet altijd nodig, maar op sommige moment kan het je een hoop tijd besparen. Dit is dus de afweging die je voor jezelf zal moeten maken. Bij het ene bedrijf zal uitbesteden de beste optie zijn, en voor het andere bedrijf zal het in mindere mate nodig zijn.