Hierom is het verstandig een VPN te gebruiken

Wat is een VPN?

De laatste jaren neemt de VPN in populariteit toe. VPN betekent ‘Virtueel Particulier Netwerk’, of in het Engels: ‘Virtual Private Network’. Een VPN vormt als het ware een schakel tussen jou en het internet. Er is dus sprake van een soort omleiding via een extern opererende VPN-server. Vanuit deze VPN-server wordt vervolgens verbinding gelegd met het internet. Er zijn verschillende bedrijven die dergelijke VPN-verbindingen mogelijk maken, een van de beste VPN aanbieders van het moment is Express VPN. Express VPN staat bekend als een betrouwbare aanbieder die snelle verbindingen realiseert.

Redenen voor het gebruik van een VPN

Het aantal internetgebruikers is de laatste jaren erg toegenomen, daarmee is de vraag naar veilig internetten parallel toegenomen. Een VPN biedt daarin uitkomst. Hieronder vind je waarom het wordt aangeraden om een VPN te gebruiken.

Veilig tegen hackers

Wanneer je het internet opgaat middels een VPN-verbinding, is je verbinding versleuteld en daarmee anoniem. Dit heeft te maken met het feit dat je met een ander IP-adres het internet opgaat dan wanneer je geen gebruik zou maken van een VPN-verbinding. Je IP-adres zou je kunnen vergelijken met je normale adres, het vormt een aanknopingspunt waar je mee getraceerd kan worden. Een VPN zorgt er dus voor dat je eigen IP-adres verborgen wordt, dit zorgt er voor dat je veel veiliger bent op het web. Dit geldt helemaal in het geval je gebruik maakt van een openbaar wifi-netwerk, zoals bij een restaurant of een hotel. Een hacker met kwade bedoelingen zal weinig hebben aan gehackte informatie wanneer je gebruik maakt van een goede VPN, omdat je dataverkeer versleuteld wordt.

vpn gebruiken

Voorkom verzameling van persoonlijke informatie

Veel websites die je bezoekt verzamelen grote hoeveelheden persoonlijke gegevens van je. Denk bijvoorbeeld aan verschillende sociale media of zoekmachines. De informatie die over je verzameld wordt is waardevol en het wordt vaak doorverkocht aan bijvoorbeeld overheden. Ook komt het geregeld voor dat persoonlijke informatie wordt doorverkocht aan adverteerders, zodat advertenties die je op het internet tegenkomt beter tot je gericht kunnen worden. Dergelijke omgang met je persoonlijke gegevens wil je natuurlijk voorkomen, het liefst heb je zelf in de hand welke persoonlijke gegevens al dan niet worden gedeeld met externe partijen. Wanneer je gebruik maakt van een VPN zal je merken dat je minder gerichte advertenties krijgt. Dit heeft te maken met het feit dat een VPN-verbinding de verzameling van persoonlijke gegevens door websites bemoeilijkt. Je voorkomt dus dat websites ongewild een dossier over je opbouwen.

Mogelijk een snellere verbinding

Er wordt vaak gedacht dat een VPN je verbinding per direct een stuk trager maakt. Dit hoeft echter lang niet altijd het geval te zijn. In bepaalde gevallen kan een VPN zelfs zorgen voor een snellere verbinding met het internet. Dit komt met name voor wanneer je internetprovider een limiet heeft gesteld op de maximale snelheid die je mag behalen met je huidige abonnement. Of je met een VPN ook daadwerkelijk sneller kan surfen zal afhangen van twee dingen: de snelheid die je internetprovider je op het moment biedt en de snelheid die een VPN je kan bieden. Hoe snel een VPN-verbinding precies is, hangt af van de aanbieder. Express VPN is praktisch één van de beste VPN aanbieders van het moment. Met Express VPN kun je snelheden behalen die nog wel eens hoger zouden kunnen liggen dan je reguliere internetabonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *