Het belang van snel internet op kantoor

      Geen reacties op Het belang van snel internet op kantoor

Snel internet is anno 2019 van groot belang. Thuis slaat de paniek toe wanneer er geen of slechte internetverbinding is. Maar ook op kantoor schreeuwt iedereen moord en brand wanneer het internet eruit ligt. En dat is ook niet zo heel raar aangezien de meeste bedrijven hun business hebben gebouwd op internet. Zeker wanneer iedereen werkt in een cloud is het belangrijk dat de verbinding constant is, want wanneer er geen verbinding is wordt er niks opgeslagen. Maar hoe zorg je nou voor snel internet op kantoor? In dit artikel lees je daar meer over.

Hoe snel moet het internet nou eigenlijk zijn?

Thuis heb je minder snel internet nodig dan op kantoor. Thuis red je het al snel met 10 tot 20 Mbit/s. Dan kun je op je gemak Netflix streamen, youtube filmpjes kijken en Games spelen. Wil je in 4k streamen dan heb je alweer wat meer nodig. Ga je het zakelijk bekijken dan heb je wel wat meer nodig om irritaties te voorkomen. Zakelijk gezien moet internet minstens 30 Mbit/s zijn. Dan kan iedereen een beetje rustig zijn werk doen. Dit omdat iedereen tegelijk bezig is op internet en het ook nog eens stabiel moet zijn.

Hoe bereik je dit?

Het antwoord is simpel, een zakelijke glasvezel verbinding aanleggen. De snelheden die met een glasvezel verbinding gehaald kunnen zijn vele malen hoger dan de snelheden die met een reguliere kabel aansluiten te halen zijn. De snelheden van een glasvezelverbinding variƫren van 50 tot 500 Mbit/s. En dat is serieus snel. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Zeker op kantoor kunnen wij het van harte aanraden.