Grote risico’s van het gebruik van Torrent sites

Torrents worden vaak gebruikt om content te downloaden via peer-to-peer bestandsuitwisseling. Een torrent bevat in principe de metagegevens van films, liedjes, foto’s en afbeeldingen en software die kan worden gedownload. Het delen van bestanden is volledig legaal, maar er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van torrents. Veel mensen gebruiken torrents voor internetpiraterij en inbreuk op het auteursrecht, waardoor het illegaal wordt.

Juridische gevolgen

Het kan een beetje rommelig zijn als je je torrentgebruik niet goed beheert. Juridische problemen kunnen optreden als u torrents illegaal gebruikt. De meeste bestanden die zijn gedownload van torrent-sites bevatten auteursrechtelijk beschermd materiaal, waardoor juridische kwesties het grootste risico vormen om torrents te gebruiken. Wetten zijn hardhandig en het toezicht op torrent-gebruikers is toegenomen vanwege de hoeveelheid inbreuk op het auteursrecht. “Het is altijd belangrijk om een goede VPN te gebruiken tijdens het downloaden van torrents.”, zo meldt Techninja.

Mee-downloaden van malware

Malware komt in veel gevallen veel voor als het gaat om computers en het delen van gegevens. Er wordt altijd geadviseerd dat u een soort van cyberbeveiliging heeft om u te beschermen tegen bedreigingen voor uw computer of apparaat. De bestanden die u downloadt, zijn gekoppeld aan anderen en u weet pas of het een virus bevat nadat u het hebt gedownload. U kunt bijvoorbeeld een game installeren die tot ernstige problemen met betrekking tot uw informatie en gegevensbeveiliging kan leiden.

Gebruik een antivirusservice of -programma om het bestand te scannen om te zien of het een bedreiging voor uw computer is of niet. Gemelde kwaadwillende bestanden worden meestal verwijderd van de torrent-sites, maar soms kun je niet zien of een bestand gevaarlijke inhoud bevat.