Cyber security op de werkplek

      Geen reacties op Cyber security op de werkplek

Tegenwoordig is bijna iedereen dag in dag uit verbonden met het internet. Bedrijven zijn daar geen uitzondering. Omdat zoveel werk online wordt geregeld, is het heel belangrijk dat een bedrijf beschermd is tegen cyberaanvallen. Het personeel is hier dan een van de zwakste schakelen in de beveiliging van een bedrijf. Om dit tegen te werken is security awareness voor je bedrijf belangrijk.

Bewustwording

Bewustwording is dus een van de belangrijkste preventiemiddelen tegen cyberaanvallen. Met training kun je dit probleem oplossen. Zo leren je medewerkers om veilig aan het werk te gaan in deze digitale wereld. De Gezonde Digitale Organisatie bijvoorbeeld geeft trainingen om de awareness van medewerkers te verhogen. Zonder awareness kan een bedrijf het slachtoffer worden van verschillende aanvallen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om met je team naar een relevant evenement te gaan, zoals de Data en Cloud Expo, om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen omtrent cyber security.

Phishing

Phishing is een soort cyberaanval. Bij phishing maken mensen fake websites waar bijvoorbeeld medewerkers gaan inloggen. Dit kan bijvoorbeeld een bank website zijn waar een persoon dan zijn bankgegevens opgeeft. Dit is natuurlijk heel gevaarlijk. In een bedrijf waar veel mails geschreven en ontvangen worden is dit een grote bedreiging. Als een medewerker zich niet bewust is van het gevaar kan het gebeuren dat hij zomaar bedrijf gerelateerde informatie opgeeft.

Endpoint security

Apparaten zoals laptoppen, smartphones en tablets worden door bijna elke medewerker verbonden met het netwerk van het bedrijf. Vaak zijn deze verbindingen niet beschermd en zijn zo dus een gevaar voor bedrijven. Met een goede endpoint security zijn deze verbindingen beschermd en kunnen medewerkers zonder angst hun smartphones verbinden met het bedrijfsnetwerk.