Belgische internet providers vergelijken.

      Geen reacties op Belgische internet providers vergelijken.

In België zijn er 2 grote internet providers genaamd Telenet en Proximus welke de volledige markt beheren wanneer het aankomt op vast internet en TV. De reden hiervan is dat er in België 2 kabels liggen waar internet over verstuurd kunnen worden en dat zijn de telefonie kabels welke Proximus beheert en de TV kabel welke Telenet beheert. Hierdoor zijn dit ook de 2 grote internet providers. Echter zijn er nog enkele kleinere internet providers te vinden, echter huren deze dan het netwerk van Telenet of Proximus om hun diensten te kunnen aanbieden. Met dat er dus maar 2 grote providers zijn wilt dit ook zeggen dat zij de prijzen hoog kunnen houden wat dus maakt dat België een duur land is voor internet.

internet providers in België

Geld besparen op internet providers.

Internet providers vergelijken kan jou veel geld doen besparen. Er zijn maar 2 grote providers in België, maar de kleinere providers kunnen jou ook diensten aanbieden welke in vele gevallen goedkoper zijn. Hiervoor krijg je wel minder terug  waaronder in vele gevallen wat trager internet of minder TV zenders. Heb jij geen super snel internet nodig en kijk jij niet naar de vele onbekende TV zenders, dan kan dit voor jou veel interessanter zijn wat jou ook veel geld doet besparen. Ook kunnen de 2 grote internet providers niet altijd een snelle lijn aanbieden. Dit heeft altijd te maken met waar je woont en hoever je van de centrale woont. Krijg jij niet de snelste lijn binnen is het ook niet verstandig om het snelste pakket te nemen. Met het kleinere pakket krijg je dan bijna altijd even snel internet binnen en bespaar je heel wat per maand.

internet providers in België

Meer concurrentie bij de gsm providers.

Doordat gsm providers werken met satellieten en masten is de mogelijkheid om extra providers toe te laten vele malen groter. Hierdoor zijn er ook vele andere spelers op de markt zoals Orange en Mobile Vikings. Deze bieden zeer scherpe tarieven aan wanneer het aankomt op gsm abonnementen en zijn zeer degelijk. Jouw gsm abonnement vergelijken is dus altijd zeer verstandig om heel wat geld te besparen op jouw gsm kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *